Οδήγηση: Γυναίκες vs Άντρες!

Οι γυναίκες φαίνονται να είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες, σύμφωνα με νέα έρευνα καταρρίπτοντας το μύθο που θέλει τις γυναίκες πιο απρόσεκτες! Οι περισσότεροι άνθρωποι φυσικά συμφωνούν ότι το να είσαι καλός οδηγός σημαίνει να οδηγείς με ασφάλεια και όχι επιθετικά.

Αν και είναι αδύνατο να πούμε απόλυτα ότι το ένα φύλο οδηγεί καλύτερα από το άλλο, υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές στην οδηγική τους συμπεριφορά που τους κάνει περισσότερο η μη επιρρεπείς σε ατυχήματα. Οι γυναίκες δέχονται καθημερινά σχόλια και «πειράγματα» για το τρόπο οδήγησής τους.

Τα αποτελέσματα όμως των ερευνών δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι καλύτεροι και πιο προσεκτικοί οδηγοί. Οι έρευνες βασίζονται στο γεγονός ότι δεν αποσπάται εύκολα η προσοχή τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης ενώ αντίθετα, η προσοχή των ανδρών διασπάται ευκολότερα, είναι περισσότερο νευρικοί και λιγότερο προσεκτικοί στον τρόπο που οδηγούν.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες διαπράττουν λιγότερα ατυχήματα και παραβιάσεις όταν οδηγούν ενώ οι άνδρες είναι πιο απρόσεκτοι, ξεπερνώντας κατά πολύ τις γυναίκες σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και την οδήγηση χωρίς ασφάλεια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφάλειας Αυτοκινητόδρομων (IIHS), το 71% των θυμάτων από αυτοκινητιστικό ατύχημα είναι άνδρες, ενώ το ποσοστό ξεπερνά το 91% στα ατυχήματα με μηχανή.

Το φύλο παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένας μόνο παράγοντας που συνυπάρχει μαζί με άλλους όπως η ηλικία του οδηγού, η ώρα της ημέρας που οδηγεί, οι καιρικές συνθήκες κλπ. Και τα δύο φύλα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος όταν οδηγούν τη νύχτα, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά οι άντρες εξακολουθούν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανά πάσα στιγμή. Η ποιότητα οδήγησης επίσης αλλάζει με βάση την τοποθεσία, καθώς ορισμένα οδικά δίκτυα είναι πιο επικίνδυνα από άλλα.

ΠΗΓΗ

ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εδώ και 15 συνεχόμενα χρόνια, ο Energy 88,3 είναι το πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο στο Νομό Ημαθίας και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα ραδιόφωνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

Διαφημιστείτε έξυπνα, οικονομικά & με σίγουρη απήχηση! Επικοινωνήστε με τον Energy 88,3 και θα βρούμε μαζί το διαφημιστικό πακέτο που ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση!

Energy 88,3 | Βικέλα 3, Βέροια 59132 | 2331073883 | [email protected] |        6981 883 883

Energy 88,3 © 2024 - All rights reserved | Πολιτική Απορρήτου | Εταιρεία

ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εδώ και 15 συνεχόμενα χρόνια, ο Energy 88,3 είναι το πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο στο Νομό Ημαθίας και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα ραδιόφωνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

Διαφημιστείτε έξυπνα, οικονομικά και με σίγουρη απήχηση! Επικοινωνήστε με τον Energy 88,3 και θα βρούμε μαζί το πακέτο που ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση!

Energy 88,3

Βικέλα 3 - Βέροια 59132

[email protected]

23310 73 883  

6981 883 883

   

Energy 88,3 © 2024 - All rights reserved