Άγχος πριν τις διακοπές!

Όσο ευχάριστες κι αν είναι οι διακοπές, όταν αυτές πλησιάζουν είναι λογικό να αναπτύσσεις στρες. Από τις εκκρεμότητες στη δουλειά που πρέπει να διευθετηθούν προτού φύγεις, το μελετημένο πακετάρισμα, μέχρι την οργάνωση όλου του ταξιδιού, εισιτήρια, ξενοδοχεία, δρομολόγια λεωφορείων ή ferry boat, όλα τα παραπάνω μπορεί να γίνουν παράγοντες άγχους που απειλεί να καταστρέψει την καλοκαιρινή σου διάθεση.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσεις. Πιο συγκεκριμένα, 4!

Προγραμματίστε εκ των προτέρων
Φτιάξε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις προτού φύγεις και βάλε μια ημερομηνία για το πότε πρέπει να ολοκληρωθεί κάθε τι. Όσο προχωράς, σβήνεις και κάτι. Βλέποντας τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί θα σε βοηθήσει να νιώσεις ότι έχεις τον έλεγχο. Η λίστα σου μπορεί να περιλαμβάνει τι πρέπει να πάρεις μαζί σου στις διακοπές: ρούχα, αντηλιακό, φάρμακα, πετσέτες κλπ. Αν υπάρχει ο χώρος στο σπίτι, μπορείς να αρχίσεις να συγκεντρώνεις σιγά – σιγά όσα χρειάζεσαι ανάλογα φυσικά με το αν χρειάζεται να χρησιμοποιείς ή όχι στην καθημερινότητά σου. Από ψυχολογικής άποψης, το να μπορείς να βλέπεις τι θα πάρεις μαζί σου μερικές εβδομάδες νωρίτερα, θα σε απαλλάξει από την πίεση να πρέπει να θυμάσαι συνέχεια. Μαζί με τη λίστα σου μπορείς να βάλεις και οτιδήποτε ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζεσαι, όπως για παράδειγμα εισιτήρια, αριθμούς κρατήσεων κ.α., έτσι ώστε να έχεις ένα αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση για οποιοδήποτε λόγο στο κινητό σου, όπου πλέον συνήθως κρατάμε όλα αυτά τα σημαντικά έγγραφα. Επίσης, το να επωμίζεσαι όλες τις ευθύνες, επειδή για παράδειγμα είσαι το πιο οργανωτικό άτομο της παρέας, δεν είναι δίκαιο για κανέναν, οπότε αν ταξιδεύεις με άλλους, μοίρασε αυτά τα καθήκοντα ισομερώς.

Αποσυνδέσου εντελώς από τη δουλειά
Το να δουλεύεις μέχρι την τελευταία στιγμή θα δεκαπλασιάσει τα επίπεδα του άγχους σου, ειδικότερα αν έχεις να κλείσεις σημαντικές εκκρεμότητες. Σκέψου την πιθανότητα να βάλεις μέσα στην άδειά σου μία ή δύο μέρες επιπλέον, έτσι ώστε να έχεις την ευκαιρία να μπεις σε mood διακοπών πριν από την αναχώρησή σου. Πολλές είναι οι φορές που ενώ είμαστε διακοπές, “παραπονιόμαστε” τουλάχιστον τις 3 πρώτες μέρες, ότι ακόμα δεν έχουμε αποβάλει το στρες της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, ίσως αποφύγεις αυτό το άβολο συναίσθημα που σου στερεί την απόλαυση των διακοπών σου. Εξίσου (αν όχι περισσότερο) σημαντικό, βεβαιώσου ότι έχεις προγραμματίσει το “out of office” email σου πριν την άδειά σου, καθώς και ότι οι άμεσοι συνεργάτες σου είναι ενημερωμένοι ότι θα λείπεις. Η προσβασιμότητα που μας έχει χαρίσει το διαδίκτυο θολώνει διαρκώς τα όρια προσωπικού χρόνου και εργασίας. Οφείλεις να προστατέψεις τις διακοπές σου. Και επ’ ουδενί, μην ενδώσεις στον πειρασμό να τσεκάρεις τα mail σου όσο είσαι διακοπές.

Προετοιμασία εδάφους
Την εβδομάδα που προηγείται του ταξιδιού σου βεβαιώσου ότι αφήνεις τα πάντα όπως πρέπει. Πλύνε τα ρούχα της τελευταίας στιγμής ή να βεβαιώσου ότι έχεις κάποια τρόφιμα στην κατάψυξη για την επιστροφή σου. Άφησε σαφείς οδηγίες για όποιον θα φροντίζει όσο λείπεις τυχόν φυτά ή κατοικίδια (για τα τελευταία πρέπει επίσης να φροντίσεις να υπάρχει επάρκεια σε φαγητό, ή φάρμακα αν παίρνουν). Αυτή η περίοδος είναι επίσης μια καλή στιγμή για να βεβαιωθείς ότι τα οικονομικά σου είναι σε τάξη. Αν είναι δυνατόν, κράτα ένα ποσό “έκτακτης ανάγκης”, κατά προτίμηση σε μετρητά, για οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά ή κάνε μια συμφωνία με έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας που θα μπορούσαν να σου περάσουν χρήματα ως εφεδρική λύση.

Αποσυμπιέσου πριν φύγεις
Μπες σε κλίμα διακοπών ακριβώς μια μέρα προτού φύγεις. Πήγαινε για ένα μασάζ, μια περιποίηση προσώπου ή γενικότερα μια self care εμπειρία. Φτιάξε μια “playlist διακοπών” τη οποία μπορείς να βάλεις όσο τακτοποιείς τα τελευταία πράγματα που θα πάρεις μαζί και φυσικά στο ταξίδι. Διάβασε τις πρώτες σελίδες από το βιβλίο της παραλίας. Αφού ξαναδείς τη λίστα σου, βεβαιώσου ότι το τηλέφωνό σου είναι φορτισμένο και ο φορτιστής σε ετοιμότητα μαζί με τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα στην πιο προσβάσιμη τσάντα σου Τέλος, βάλε τα πάντα δίπλα στην πόρτα, κάνε ένα μπάνιο και κοιμήσου νωρίς το βράδυ, φροντίζοντας να βάλεις ξυπνητήρι τη σωστή ώρα.

ΠΗΓΗ

ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εδώ και 15 συνεχόμενα χρόνια, ο Energy 88,3 είναι το πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο στο Νομό Ημαθίας και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα ραδιόφωνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

Διαφημιστείτε έξυπνα, οικονομικά & με σίγουρη απήχηση! Επικοινωνήστε με τον Energy 88,3 και θα βρούμε μαζί το διαφημιστικό πακέτο που ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση!

Energy 88,3 | Βικέλα 3, Βέροια 59132 | 2331073883 | [email protected] |        6981 883 883

Energy 88,3 © 2024 - All rights reserved | Πολιτική Απορρήτου | Εταιρεία

ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εδώ και 15 συνεχόμενα χρόνια, ο Energy 88,3 είναι το πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο στο Νομό Ημαθίας και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα ραδιόφωνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

Διαφημιστείτε έξυπνα, οικονομικά και με σίγουρη απήχηση! Επικοινωνήστε με τον Energy 88,3 και θα βρούμε μαζί το πακέτο που ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση!

Energy 88,3

Βικέλα 3 - Βέροια 59132

[email protected]

23310 73 883  

6981 883 883

   

Energy 88,3 © 2024 - All rights reserved