Δίαιτα και μαύρισμα!

Ένα μενού με τροφές που θα βοηθήσουν το μαύρισμά σου αλλά και την απώλεια κιλών!

Αβγά: Περιέχουν άφθονη βιταμίνη Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και της βιταμίνης Β2, η οποία αποτελεί άριστο θρεπτικό συστατικό για το δέρμα.

Βερίκοκα: Αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή β-καροτίνης και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Θα πρέπει όμως να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νεφρά, διότι είναι πλούσια σε οξαλικό οξύ, που προκαλεί πέτρες στα νεφρά.

Καρότα: Είναι πλούσια σε β-καροτίνη και δεν είναι ευεργετικά μόνο για την αντιοξειδωτική τους δράση, αλλά συντελούν στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.

Ροδάκινα: Εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα είναι λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Εκτός από βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει τη διαδικασία της οξείδωσης και του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθάει στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.

Ψάρια: Είναι πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2.

Ακτινίδια και λεμόνια: Αποτελούν σημαντικότατη πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών και να επαναδομούν το κολλαγόνο.

Γάλα και τυριά: Είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και Β2. Βέβαια καλό είναι να προτιμούνται τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα (1,5% – 2%) για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Ξηροί καρποί (ανάλατοι): πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα προστατεύουν και ενισχύουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Θαλασσινά: διαθέτουν αυξημένη περιεκτικότητα σε σελήνιο και ψευδάργυρο.

ΠΗΓΗ

ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εδώ και 15 συνεχόμενα χρόνια, ο Energy 88,3 είναι το πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο στο Νομό Ημαθίας και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα ραδιόφωνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

Διαφημιστείτε έξυπνα, οικονομικά & με σίγουρη απήχηση! Επικοινωνήστε με τον Energy 88,3 και θα βρούμε μαζί το διαφημιστικό πακέτο που ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση!

Energy 88,3 | Βικέλα 3, Βέροια 59132 | 2331073883 | [email protected] |        6981 883 883

Energy 88,3 © 2024 - All rights reserved | Πολιτική Απορρήτου | Εταιρεία

ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εδώ και 15 συνεχόμενα χρόνια, ο Energy 88,3 είναι το πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο στο Νομό Ημαθίας και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα ραδιόφωνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

Διαφημιστείτε έξυπνα, οικονομικά και με σίγουρη απήχηση! Επικοινωνήστε με τον Energy 88,3 και θα βρούμε μαζί το πακέτο που ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση!

Energy 88,3

Βικέλα 3 - Βέροια 59132

[email protected]

23310 73 883  

6981 883 883

   

Energy 88,3 © 2024 - All rights reserved