Τι να τρως για να είσαι ευτυχισμένος!

Οι τροφές που εκκρίνουν τις ορμόνες της ευτυχίας!

Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η κατανάλωσή της ενισχύει τη διάθεση λόγω της Ν-ακυλοαιθανολαμίνης, μια ομάδα χημικών ουσιών που διεγείρουν τον εγκέφαλο για την απελευθέρωση ενδορφινών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αισθάνεστε ευφορία, αφού καταναλώσετε μια μπάρα μαύρης σοκολάτας. Εκτός αυτού, η μαύρη σοκολάτα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προάγει την υγεία της καρδιάς και βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν συνδεθεί με την υγεία του εγκεφάλου και τη ρύθμιση της διάθεσης. Αυτό το φρούτο περιέχει επίσης βιταμίνη Β3 που ενισχύει την παραγωγή της σεροτονίνης.

Ντομάτα
Οι ντομάτες είναι μια εξαιρετική πηγή λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει τον εγκέφαλό και καταπολεμά την κατάθλιψη. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του λυκοπενίου είναι η πρόληψη της συσσώρευσης προφλεγμονωδών ενώσεων που έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη.

Ξηροί καρποί και σπόροι
Τα καρύδια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, που διατηρούν χαμηλό το επίπεδο κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι διεγείρουν επίσης παραγωγή ενδορφινών που αργότερα απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος για να προκαλέσουν την αίσθηση της ευφορίας, την ανακούφιση από το στρες και να ενισχύσουν τη διάθεση.

Γάλα
Το γάλα είναι γνωστό ότι ενισχύει τη διάθεσή, επειδή περιέχει μια ένωση που ονομάζεται τρυπτοφάνη η οποία μετατρέπεται σε σεροτονίνη, την ορμόνη που συμβάλει στη ρύθμιση της διάθεσης.

ΠΗΓΗ

ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εδώ και 15 συνεχόμενα χρόνια, ο Energy 88,3 είναι το πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο στο Νομό Ημαθίας και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα ραδιόφωνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

Διαφημιστείτε έξυπνα, οικονομικά & με σίγουρη απήχηση! Επικοινωνήστε με τον Energy 88,3 και θα βρούμε μαζί το διαφημιστικό πακέτο που ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση!

Energy 88,3 | Βικέλα 3, Βέροια 59132 | 2331073883 | [email protected] |        6981 883 883

Energy 88,3 © 2024 - All rights reserved | Πολιτική Απορρήτου | Εταιρεία

ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εδώ και 15 συνεχόμενα χρόνια, ο Energy 88,3 είναι το πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο στο Νομό Ημαθίας και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τα άλλα ραδιόφωνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ

Διαφημιστείτε έξυπνα, οικονομικά και με σίγουρη απήχηση! Επικοινωνήστε με τον Energy 88,3 και θα βρούμε μαζί το πακέτο που ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση!

Energy 88,3

Βικέλα 3 - Βέροια 59132

[email protected]

23310 73 883  

6981 883 883

   

Energy 88,3 © 2024 - All rights reserved